GINOP-1.2.16-22-2023-02452

PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

 

Befejeződött az Armin Trade Kft. „Erőforráshatékonyság növelő projekt az Armin Trade Kft.-nél, telephelybővítés és modern eszközbeszerzés révén” című projektje, melynek megvalósításához a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 209,07 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásban részesült. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Kedvezményezett neve: Armin Trade Kft.

A fejlesztés tárgya, címe: Erőforráshatékonyság növelő projekt az Armin Trade Kft.-nél, telephelybővítés és modern eszközbeszerzés révén

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-02452

Szerződött támogatás összege: 209.069.709 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés célja a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást fejlesztve az Armin Trade Kft. versenyképességének, a hozzáadott értékének és profitjának növelése, a helyi gazdaságban betöltött szerep megerősítése és a piaci pozíciójának javítása. A vállalkozás „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás keretében a vegyestermékkörű nagykereskedelmi főtevékenységét fejlesztette. A projekt keretében új irodaépület építése, eszközök beszerzése, továbbá képzés és tanácsadás igénybevétele valósult meg. A beruházás fontossága a cég szempontjából abban mutatkozik meg, hogy tevekénységét folyamatosan bővíti. Fontos cél, hogy a raktározási, csomagolási tevékenységet hatékonyabbá, gyorsabbá tegyék. Ehhez 2db elektromos vertikális komissiózó targonca, 2db elektromos gyalogkíséretű targonca, 1db elektromos háromtámaszú homlokvillás targonca, 2db kézi hidraulikus emelőkocsi, 1db elektromos gyalogkíséretű emelőkocsi, 1db félautomata forgótányéros csomagológép és 1db térkitöltő anyagot előállító perforátor gép (kartondaraboló gép) került beszerzésre. Az újonnan megépülő irodaépületbe a munkavállalók mindennapi munkájához szükséges informatikai eszközök (tabletek, laptopok, asztali szgépek, toronyszerverek) beszerzése is megtörtént. A megújuló technológia megvalósítása vákuumcsöves napkollektor rendszerrel történik. A napkollektor megvalósítása az új épület használati melegvíz igényének részbeni kielégítése céljából került kialakításra, a környezeti fenntarthatósághoz hozzájárulva. A modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodásunk javítása érdekében 6 fő munkavállalónk vett részt informatikai képzésen, amely a digitális technológia használatához, alkalmazásához szükséges speciális, kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányult. A vállalkozás fejlesztési irányainak meghatározására, márka és arculatépítési illetve szervezet-, folyamat és menedzsmentfejlesztési tanácsadást vett igénybe.

 

A projekt megvalósítási helyszíne a cég 4031 Debrecen, Kishatár utca 17. szám alatt található telephelye.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.08.31.